Македоника Литера

Дневниците од оризова хартија

Франческа Ридерк

200 мкд.

206 стр./ A5 формат (200x140)

 

Прочитај извадок

 

      Книга на годината во Велс во 2014 година.

      Романот е приказна за маргините на војната, базирана врз вистински доживувања. Четири испреплетени нарации го пренесуваат интимниот пустош во поединечните животи предизвикан од воениот конфликт. Пролетта 1940 година, тукушто мажената Елса Џонс им припаѓа на високите кругови во Хонг Конг, но набргу завршува во импровизиран јапонски логор за европската елита...

      „Елегантен прв роман исполнет со мирни и мудри забелешки, што успешно прикажува еден подзаборавен дел од историјата преку напнатите и фасцинантни односи на едно младо велшко семејство.“ – World Literature Today

      Рецензија на World Literature Today

      Нарачај